3D mallinnus

Mitä tarvitset luodaksesi realistisia 3D kuvia arkkitehtuurista

Tutustu asuntojen ja talojen 3D-visualisointiin: 3 tärkeintä ohjelmaa ja lisäosaa, joita tarvitset onnistuneisiin projekteihin.

  1. Blender (ilmainen)

Blender on erittäin hyvä sovellus monestakin syystä. Ensinnäkin se on ilmainen ja avoimen lähdekoodin 3D-mallinnus- ja animaatio-ohjelmisto, joka on saatavilla useille eri käyttöjärjestelmille, kuten Windows, Mac ja Linux. Tämä tekee siitä erittäin käyttäjäystävällisen ja saavutettavan, koska sen voi ladata ja asentaa ilmaiseksi.

Blenderillä on valtava yhteisö, joka jakaa tietoa ja opastaa käyttäjiä ympäri maailmaa. Tämä tarkoittaa, että käyttäjät voivat helposti löytää vastauksia kysymyksiinsä ja saada apua monilta eri tasoilta, aina perusasioiden oppimisesta monimutkaisempien tehtävien suorittamiseen.

Blenderillä on monipuoliset ominaisuudet, jotka tekevät siitä erinomaisen työkalun moniin eri tarkoituksiin. Se sisältää esimerkiksi työkaluja 3D-mallinnukseen, tekstuurinluontiin, valaistukseen, animointiin, renderöintiin ja jopa videon editointiin. Blenderissä on myös laaja valikoima lisäosia, joiden avulla sen toimintoja voidaan laajentaa entisestään. Näistä lisäosista puhutaankin seuraavaksi.

  • Blenderkit (ilmainen tai 9.50$/kk)

BlenderKit on yhteisöllinen alusta, joka tarjoaa laajan valikoiman 3D-malleja, materiaaleja, HDR-kuvia ja muita resursseja Blender-ohjelmaan. BlenderKitin avulla voit ladata näitä resursseja suoraan Blenderiin ja käyttää niitä omissa projekteissasi. Sisustussuunnitteluun se tarjoaa huonekaluja, valoja, kasveja ja paljon muuta. Talon visualisoinnissa voi hyödyntää materiaaleja, kuten asfaltti, tiili tai lasi, mutta löytyy myös hyödyllisiä 3D malleja, kuten autoja, pyöriä ja penkkejä.

Alustan käyttö on maksutonta, mutta voit myös ostaa maksullisen jäsenyyden, joka antaa pääsyn lisäominaisuuksiin ja laajentaa saatavilla olevaa resurssivalikoimaa.

  • Botaniq (129$)

Botaniq- kasvillisuus kirjasto on erinomainen työkalu, kun tarvitset realistisia 3D-kasveja, erityisesti puita ja ruohoa, visualisointityössäsi. Kirjasto sisältää laajan valikoiman erilaisia kasveja kuten kukkia, ruohoja, palmuja, pensaita, ruukkuja, kiviä, lumpeenlehtiä ja puutarhatarvikkeita, joita voi hyödyntää monenlaisissa maisemasuunnittelussa. Botaniqin kirjasto kasvaa jatkuvasti uusilla malleilla, joita lisätään kokoelmaan ajan mittaan.